Despre noi

Credem cu tărie într-un viitor sustenabil și într-un mediu curat, primitor, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare.
Inovația ne oferă claritate asupra viitorului pe termen lung și acesta este motivul pentru care am ales să ne concentrăm, cu prioritate, asupra energiei regenerabile: eoliană și solară.
Aceste surse sunt totalmente naturale, regenerabile și disponibile.

Suntem activi în domeniul energiei regenerabile, începând cu dezvoltarea și construcția primului parc eolian din România și ne bazăm pe experiența noastră de peste 30 de ani pentru a oferi o gamă completă de servicii: de la etapa de planificare până la implementare, de la prima măsurare a intensității vântului sau radiația solară către alimentarea cu energie curată în rețea.

Misiune

Lucrăm frecvent pentru a depăși limitele energiei tradiționale și pentru a aduce României și nu numai, beneficiul reducerii emisiilor de carbon generate de producerea electricității și asigurarea continuității aprovizionării cu energie electrică. Garantam implementarea celor mai noi si perfomante tehnologii confirmand si chiar depasind asteptarile cu privire la un mediu curat, sanatos si un viitor “verde”.

Deși greu de perceput impactul în activitățile cotidiene, schimbările climatice sunt astăzi cea mai mare amenințare sistemică la adresa civilizației umane, conform Organizației Națiunilor Unite, iar poluarea, alături de încălzirea globală, gazele cu efect de seră şi valurile de căldură vor produce efecte de mediu fără precedent.

Suntem martorii ploilor torențiale și ai altor fenomene meteorologice extreme frecvente. Ca urmare a acestei situații, se produc inundații și scade calitatea apei, iar resursele de apă devin tot mai precare în unele regiuni.

Uzul energiei este principalul poluator la nivel global: emisiile de CO₂ generate de producerea energiei au atins în 2017 un maximum istoric de 32,5 gigatone.

Viziune

Sistemul rețelei de energie din România va avea și datorită proiectelor implementate de noi mai multă independență și reziliență, cu impact redus asupra mediului. Credem în tehnologia ce creează si ofera libertatea oamenilor de a se bucura de natura curata, de prietenie si de pasiunile pe care le au sau și le pot dezvolta.

Obiective

Obiective Obiectivul nostru general este reducerea emisiilor de carbon generate de producerea electricității și securitatea aprovizionării cu energie electrică, prin investiții în: utilizarea surselor de energie regenerabile (RES) creșterea eficienței energetice (EE) în sectorul public și privat cercetare și dezvoltare în domeniul energetic îmbunătățirea competențelor energetice în sectorul public și privat conștientizarea beneficiilor provenite din RES și EE

Obiectivele-cheie ale Comisiei Europene în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, pentru perioada 2020-2030;

  • Obiectivul Nr.1

    Țintă minimă de reducere la nivel UE a emisiilor de gaze cu efect de seră de 40% faţă de nivelul din 1990;

  • Obiectivul Nr.2

    Un nivel minim obligatoriu la nivel UE de 27% pentru ponderea energiei din surse regenerabile în totalul consumului de energie, ce urmează să fie atins prin angajamente/contribuţii corespunzătoare ale statelor member;

  • Obiectivul Nr.3

    Ținta indicativă de cel puțin 27% la nivel UE, până în 2020 cu posibilitatea de a fi majorată la 30% în orizont 2030. Sursa: Curtea de Conturi Europeană, pe baza datelor Eurostat.

Potrivit Eurostat, costul producerii de energie electrică din energie eoliană și energie solară fotovoltaică este acum comparabil cu costul aferent combustibililor fosili.

Sectorul producției de energie electrică utilizează indicatorul costurilor totale egalizate ale producerii de energie pentru a calcula costul acestei producții prin diferite tehnologii regenerabile și neregenerabile. Acesta reprezintă costul per MWh al construirii și exploatării unei instalații de producere a energiei electrice pe o durată financiară estimată.

În 2017, costul energiei electrice produse din surse regenerabile a fost adesea comparabil cu costul aferent combustibililor fosili. Costurile totale egalizate globale ale producerii de energie pentru instalațiile eoliene se situează deja de câțiva ani în intervalul de costuri aferent combustibililor fosili. Mai recent, și costurile totale egalizate ale producerii de energie aferente instalațiilor solare fotovoltaice au scăzut la niveluri comparabile datorită reducerii cu 81 % a costului panourilor și al altor elemente ale acestor instalații de la sfârșitul anului 2009 și până în prezent.